Ohlédnutí za dětskými závody

13.06.2014 10:27

Dne 8.6.2014 se za pěkného slunečného počasí na in-line dráze v DDM uskutečnil již 4. ročník cyklistických závodů pro děti. Organizačně se o závod opět postarali členové Velosport teamu Bílina, kteří děkují všem malým závodníkům, za skvělé sportovní výkony, rodičům za trpělivost a především všem sponzorům, kteří se na akci podíleli:

Městský úřad Bílina, DDM Bílina, Author, Kellys, Crussis,Haven,

Tak jako v předchozích ročnících se na trať po in-line dráze vydali ti nejmenší závodníci na plastových motorkách, po té špunti na odrážedlech a kolech s postranními kolečky. Po nejmladších dětech, se tratí zpestřenou o šikany v terénu, proháněli, již začínající bikeři. Tyto děti o svá umístění, z důvodu velkého počtu startujících, bojovali v rozjížďkách.

Všichni účastníci závodů byli oceněni cenami a sladkostmi. Hlavní ceny, které věnovala firma Velosport Bílina, byly vylosovány v tombole. Pro podporu mladých cyklistů firma Velosport  Bílina vyhlásila slevu 10% na veškeré zboží do konce měsíce června 2014, pro závodníky, kteří předloží startovní číslo z letošních závodů. 

Na příští rok plánujeme změnu trati, kvůli velkému počtu zájemců. Sice se nám v bílinském „Domečku“ líbí a jsme tam spokojení, ale vzhledem k bezpečnosti dětí se pokusíme uspořádat závod na širší trati.

Tento ročník závodů nás přesvědčil o tom, že jdeme správným směrem a určitě jsme viděli talentované děti, které cyklistika baví  a mají chuť závodit.

 

Výsledky a fotky v rubrice Dětské závody 2014